Kom je zondag 29 september naar de 1e editie van het Fokkerhaven Festival 2019 tussen 12:00-20:00 uur? Hét gratis waterevenement waarbij de Trekvliet en de nieuwe Fokkerhaven in de Binckhorst centraal staan.

Wat is er allemaal te doen?

We gaan uiteraard het water op! Er worden diverse boottours georganiseerd, zodat je ook vanaf het water kunt genieten van de vele parels in en rondom de Binckhorst. Ook vindt de Fokkerhaven Tour | 2e editie! plaats, waarbij je visueel en muzikaal verrast wordt. Alle boottours vertrekken en eindigen in de Fokkerhaven, op de aanlegsteiger bij Capriole Cafe en Glaswerk. Meer informatie hierover op www.fokkerhavenfestival.nl.

The Hague Street Art Fietstour, yoga, een sneak preview van Art The Hague, bierproeverijen, roei clinics, barista workshops, suppen, een TrashUre hunt en meer. Op het Fokkerhaven festival verveelt niemand zich! De smaakpapillen worden verwend met heerlijke wijnen, speciaalbieren en heel veel lekker eten van veelal lokale ondernemers. Uiteraard is er ook veel lekkere muziek! RagmobGet The Funk Outta My Kitchen en Suzy V staan o.a. op het programma. Bekijk onze website voor het volledige muziekprogramma.

You’ll have to see it to believe it! De Binckhorst en de Fokkerhaven zijn parels die gezien mogen worden. Wij nodigen daarom iedereen uit om op dit festival langs te komen.Met een bootje, op de fiets, te voet, met de auto; kom gezellig langs en geniet van dit heerlijke festival. Meer informatie in het event (Fokkerhaven Festival 2019) en op www.fokkerhavenfestival.nl

Passanten in de Fokkerhaven

In de Fokkerhaven is de stenen kade (aan de linkerzijde) aangewezen als passanten aanlegplek. U kunt daar uw bootje gratis aanleggen. Een kop koffie, glas wijn of maaltijd bij Capriole Café of restaurant Glaswerk is natuurlijk altijd lekker en gezellig. Passanten mogen maximaal 24 uur van onze passantenkade genieten. Indien, door omstandigheden, u langer wenst te verblijven verzoeken wij u contact op te nemen met de havenmeester: info@fokkerhaven.nl of telefoon +31 6 53 16 20 40.

Ligplaats huren

In de Fokkerhaven bevinden zich 14 ligplaatsen in het water. In combinatie met de verhuur van boten (Vaarhuys), een gezellig restaurant (Capriole Café) met uitzicht over het water en voldoende parkeren is onze haven een goede locatie voor uw boot.

Het seizoen loopt van begin april tot april het opvolgende jaar. Uiteraard is het ook mogelijk om uw boot in de winter te stallen bij onze buren (Jachtwerfdehaas).

Met een ligplaats in de Fokkerhaven ligt u direct aan doorgaande vaart, vanwaar u tochten naar Den Haag, Delft, de sluisjes van Leidschendam en de grachten van Leiden kunt maken.

Bij de Fokkerhaven zijn boten tot maximaal 8 meter toegestaan. De boxen zijn voorzien van een zijsteiger zodat u aan de zijkant van de boot instappen. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de havenmeester via info@fokkerhaven.nl of telefoon +31 6 53 16 20 40.

 

In de Fokkerhaven in Den Haag kunt u stroom afnemen door middel van Aanuit.net. Aanuit.net heeft hier meerdere stroompunten staan waar u gebruik van kunt maken. De verbruikskosten voor stroom bedragen: €0,50 per Kwh (vanaf 15 augustus 2017 actief).

Fokkerkade 14 (voorheen Binckhorstlaan 235)
2516 CC Den Haag

info@fokkerhaven.nl

Fokkerhaven

DE mooiste plek voor je boot in de zomer!
In Den Haag, op de stoere Binckhorst, zijn een stel vrienden restaurant & wijnbar ‘Glaswerk’ begonnen. Heerlijk op het terras aan het water genieten van onze mooie gerechten en een heerlijk glas wijn. Dat is echt genieten!

U bent van woensdag tot en met zondag (vanaf 12 uur) van harte welkom voor een heerlijke lunch, een gezellige borrel of diner. Uit onze keuken komen verschillende bijzondere gerechten die met zorg en aandacht voor kwaliteit worden bereid. We zijn daar super trots op! Kom het snel zelf eens ervaren en laat u verassen.

 

 

De Fokker Terminal is een karakteristiek en inspirerend industrieel gebouw. De voormalige school voor luchtvaarttechniek is in 2009 herontwikkeld tot congres- en evenementenlocatie voor de zakelijke markt. Inmiddels vinden er per jaar circa 60 één- en meerdaagse grootschalige congressen plaats. Daarmee is de Fokker Terminal een belangrijke speler op de landelijke congresmarkt. De locatie werd in 2013 en 2016 uitgeroepen tot congreslocatie van het jaar.
Het Capriole Café is gevestigd in het industriële pand met ons restaurant en met een eigen koffiebranderij. Net als een koffiebar serveren we elke dag ontbijt, lunch en zoete lekkernijen. En natuurlijk geniet u van ambachtelijk, vers gebrande fair trade en biologische koffie. Elke avond bent u welkom voor de stoere en verfijnde gerechten uit de open keuken van Capriole Café. Kom proeven en reserveer snel een tafel.

Ontwerp en realisatie: StudioGM2